Comunicat de presa

COMUNICAT din 11 februarie 2013 AL MARELE ORIENT RSAA DIN ROMÂNIA

Marele Orient de Rit Scoţian Antic şi Acceptat din România protestează şi solicită intervenţia autorităţilor române, precum şi aplicarea legislaţiei în vigoare privind evenimentele din ultimii ani referitoare la încălcarea drepturilor omului, promovarea unor concepte discriminatorii, rasiste, care ne reamintesc de perioadele din anii 1935 – 1944.

Astfel în ultimii ani în România s-au profanat morminte ale unor comunităţi etnice, unii politicieni s-au afişat în uniforme naziste, iar mai recent s-au exprimat îndoieli asupra existenţei Pogromului de la Iaşi din 29 iunie 1941. Lipsa de reacţie corespunzătoare a autorităţilor române şi a opiniei publice a culminat cu propunerea făcută în zilele trecute de către un tânăr politician, conform căreia femeile rome şi cele cu venituri modeste să fie sterilizate în caz că au deja un copil.

Solicităm autorităţilor române să ia măsurile legale şi prompte care se impun pentru prevenirea unor asemenea manifestări, care încalcă flagrant drepturile, libertăţile într-un stat democratic şi aduc un deserviciu major imaginii României.

Încă o dată se demonstrează deficienţele din sistemul educativ existent în ţara noastră.

MARELE CONSILIU AL MARII LOJI